top of page

Mobiliteitsoplossingen

Een e-bike kopen is een dure aangelegenheid. Een instapper kost al snel rond de € 1.500,- en is in de meeste gevallen nu niet bepaald van geweldige kwaliteit. Gaat u voor het serieuze werk, dan reikt u liever wat dieper in uw spaarpot, want bij een elektrische fiets betekent goedkoop al snel duurkoop. Gelukkig biedt een occasion in sommige gevallen een prima alternatief!

Wanneer u kritisch bent tijdens de aankoop, hoeft u niet bang te zijn voor een kat in de zak. Horrorverhalen over versleten motoren en accu’s die niet meer opladen komen wel eens voor, maar wanneer u een tweedehands kwaliteitsfiets koopt, is die kans te verwaarlozen. Inderdaad, koopt u een tweedehandsje die nieuw als instapper te boek stond, dan zijn de risico’s op ellende iets groter. Koopt u echter een model dat zijn strepen verdiend heeft, dan kunt u nog jaren plezier hebben van uw aankoop.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Zorg dat u weet wat u koopt. Heeft u een specifiek model in gedachten? Zoek op internet naar informatie over het model. Wat zijn bekende problemen? Wat vinden gebruikers van hun eigen exemplaar? Hoe meer u van tevoren weet, des te beter u een keuze kunt maken.

Zien, horen, voelen en ruiken. 

Uw zintuigen zijn van het grootste belang tijdens de aanschaf van een occasion. Rijdt de e-bike goed, ziet hij er nog goed uit en hoort of voelt u geen vreemde dingen? Dat zijn goede signalen. e-bikes zijn in die zin meer auto’s dan fietsen. Kenmerken en voortekenen van problemen onder de motorkap zijn voor kenners soms goed te herkennen.

Onderhoud

tweedehands-elektrische-fiets-kopen.jpg
elektrische-fiets-2.jpg

Kan de verkoper onderhoudspapieren overhandigen? Dat biedt al wat extra zekerheid. Echter, de verslaglegging met betrekking tot de onderhoudshistorie van e-bikes is nog niet in alle gevallen van hetzelfde niveau als bij bijvoorbeeld auto’s het geval is, dus de waarde hiervan is betrekkelijk. Koopt u van een particulier of een handelaar, dan zijn de prijzen vaak aantrekkelijk laag. Koopt u van een dealer die zelf de e-bike heeft geleverd en het onderhoud heeft gepleegd en dit ook inzichtelijk kan maken, dan is de prijs vaak ook een stuk hoger. En als u toch de gok wilt wagen, dan koopt u het liefst een redelijk courant model, waarvoor nog accu’s en motoronderdelen leverbaar zijn. Is dit namelijk niet het geval, dan is dat vaak ook een teken aan de wand.

Toch liever wat hulp bij het zoeken? Wij staan voor u klaar!

bottom of page